• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Polens bästa junior ansluter till Lejonen

24 maj 2021 21:46
TRUPPEN

När Kacper Woryna inte ansågs ha möjlighet att ta en plats i laget släpptes han iväg i fredag genom nyttjandet av ett transferkort. Platsen som skapades fylls nu med världens just nu bästa junior


Det blir en Częstochowa-förare som ersätter en annan när Kacper Worynas plats tas av hans landsman Jakub Miskowiak. Lämpligt nog har även Częstochowa ett lejon som symbol så klubbvalet för Polens just nu bästa junior känns rätt på flera sätt.

Jakub hade kontrakt med Lejonen redan säsongen 2018-2019 men skrevs aldrig in i truppen då. Han har hela sin karriär varit bland de främsta i sin ålderklass och i år har han redan tagit ett stort steg och har alla förutsättningar att bli en framtida storstjärna.

"Lejonen har en tradition att knyta till sig unga talanger och vi hoppas såklart att Jakub är nästa man att ta det steget", säger Mikael Holmstrand, lagledare i Lejonen.

Jakub fyller 20 år i augusti och vann polska juniormästerskapen så sent som förra veckan. Han har på kort tid etablerat sig i topplaget Częstochowa och ligger just nu på en imponerande 10:e plats i snittligan med enbart världsstjärnor framför sig. Senast i gårdagens svåra bortamatch mot Gorzow tog han 14 poäng av 15 möjliga.

"Om någon lejonsupporter tycker att efternamnet låter bekant är det inte så konstigt. Jakubs morbror är Robert Miskowiak som numera också är hans manager. Robert blev juniorvärldsmästare som lejonförare och Jakub kan mycket väl gå samma väg då han är favorit till titeln", säger Anders Fröjd, sportchef och lagledare för Lejonen.

"Med Jakub får vi en kille som är blixtsnabb från startgrinden och med de bästa förutsättningarna runt omkring sig för att bli nästa stora stjärna. Vi hade först tänkt prova honom i vårt allsvenska lag men hans resultat talar för sig själva och vi bedömer redan nu att han är redo för större uppgifter än så", avslutar Fröjd.

Truppen består därmed återigen av nio förare med officiellt snitt. https://www.lejonen.se/lag/236e-236eDdyAI__lejonen/roster