• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Länsderby och Orange day

15 augusti 2019 08:39
INFÖR MATCH

En viktig kväll väntar på flera sätt då det är dags för årets hetaste derby när Vetlanda kommer på besök. Samtidigt tar Lejonen ställning i kampen mot kvinnovåld genom att genomföra en Orange day.


Vilken kväll i hade i tisdags. Största publiksiffran på tre år och en storseger mot stjärnspäckade Indianerna. Det är så här speedway ska vara och racingen våra förare bjuder på förtjänar verkligen den här storleken på publiken. Vi hoppas verkligen ni kommer tillbaka ikväll och stöttar i en minst lika viktig match.

Vi tillät oss att njuta av segern igår. De flesta förarna är kvar sedan i tisdags och passade på att koppla av och träna lite under onsdagen. Idag är det dock fullt fokus på match igen när Vetlanda kommer på besök.

Vetlanda är inte helt olikt Indianerna lagmässigt med två riktiga toppar i Bartosz Zmarzlik som förmodligen är världens bästa förare just nu och ohotad etta i snittligan, samt Artem Laguta som även han kan vara fruktansvärt snabb. Övriga laget är ojämnt och precis som mot Indianerna måste vi få hål på minst 1-2 av övriga förare samt vinna reservmatchen. Lyckas vi med det kommer vi att vinna matchen.

Vi fortsätter givetvis med samma laguppställning som presterat så fantastiskt bra de senaste veckorna men kommer att köra Riders Replacement för Maksym Drabik ikväll då den polska juniorfinalen tvingar honom till frånvaro. Vetlanda har samma situation med Dominik Kubera som haft en fantastiskt bra säsong så det är en liknande situation för båda klubbarna men där Vetlanda väljer att ta in Andreas Lyager istället för att köra RR.

Vetlanda förlorade en hängmatch mot Smederna igår kväll men fick med sig bonuspoängen vilket tightade till tabellen än mer. Det är ingen placering inom topp-6 som är klar än och alla lag kommer gå fullt för att positionera sig på bästa sätt inför slutspel.

För vår del handlar det om att bibehålla en positiv känsla i gruppen och än en gång få en bra start. Alla presterade mycket bra senast och vi hoppas att det var trendbrottet för Kacper Woryna efter några tyngre matcher.

Ikväll kör vi i orangefärgade västar som stöd för Orange day. En välgörenhetsorganisation som arbetar mot kvinnovåld tillsammans med FN. Insamling till organisationen sker på arenan och västarna kommer att auktioneras ut med respektive förares autografer på till förmån för detta viktiga initiativ.

Så ikväll hoppas vi att våra supportrar stöttar två goda saker samtidigt genom att komma tillbaka till arenan. Atmosfären i tisdags påverkar tveklöst laget positivt vilket kan vara den sista lilla procenten som avgör en match.

Vi ses ikväll!