• Ligasponsorer

Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Torsdag Tor 27 Juni Jun
Torsdag Tor 4 Juli Jul
Tisdag Tis 9 Juli Jul
Torsdag Tor 25 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep

Thörnblom imponerade i SM-finalen

23 juli 2020 21:30
SM

Under torsdagskvällen avgjordes individuella SM-finalen i Målilla där Lejonen hade två representanter. En av dom gick till final


Kvällens individuella SM-final var, precis som allt annat i år, annorlunda. Dels kördes den utan publik på grund av gällande restriktioner, och dels kunde inte några av de bästa svenska förarna i form av Fredrik Lindgren, Antonio Lindbäck och Peter Ljung delta på grund av kontrakt i polska ligan respektive EM-serien.

Just Peter Ljungs frånvaro öppnade upp för Maksymilian Bogdanowicz som fick en ordinarie plats istället för reserv. Max hade dock en jobbig kväll och slutade på 16:e plats med en inkörd poäng. Men alla tävlingar ger erfarenhet och vi vet att Max kan bättre än så här.

För Lejonens andra deltagare, Mathias Thörnblom, gick det desto bättre. Han var trea efter grundserien med 13 av 15 inkörda poäng och därmed direktkvalificerad till finalen efter mycket imponerande körning i samtliga sina heat. I finalen kom han tyvärr i kläm i första kurvan och fick nöja sig med en fjärde plats. Men en storstilad final från Mathias sida som lovar gott inför BAUHAUS-ligans premiär om några veckor.

Jacob Thorsell försvarade sitt guld från förra året framför Dacke-kollegan Oliver Berntzon på andra plats. Bronset gick till Pontus Aspgren.