• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Trio lämnar Lejonen

4 november 2021 20:32
TRUPPEN

Med ett lagbygge som innehåller en del nytt och med en begräsning i hur stor truppen får vara så behöver några förare också lämna. Av olika anledningar tackar därför Lejonen av Nikolai Klindt, Krzysztof Kasprzak och Rohan Tungate


Lika roligt som det är att addera nya spännande namn till laget. Lika tråkigt är det att behöver skiljas från trotjänare som man gärna hade fortsatt se i Lejonens färger. Men truppen får bara innehålla åtta förare med officiellt snitt och vi har både själva tagit kontakter och aktivt blivit kontaktade av förare som vill köra för oss och gjort klart med dessa i snabba och okomplicerade förhandlingar. Det innebär att vi därför också behöver skiljas från några namn som vi vant oss vid och uppskattat mycket som Lejonförare.

I Nikolai Klindts fall handlar det om en rent praktisk fråga. Han följer med sitt lag Ostrow upp i högsta ligan i Polen nästa år. De polska reglerna i Ekstraligan innebär då att han endast tillåts att köra i en liga till och han kommer då att välja Danmark där han har en bas av sina sponsorer. Något vi förstår och naturligtvis får acceptera. Klindt har varit en enorm tillgång för klubben både på banan och i depån och en fantastisk professionell person att arbeta med.

Krzysztof Kasprzak har också han varit en riktig krigare för laget och har kanske presterat sin bästa speedway just i Sverige de senaste åren där han kunnat åka med lite mindre press än i Polen. Med stort lejonhjärta har han accepterat sin roll i laget och varit oerhört professionell när han blivit kallad till match även om han inte haft en permanent plats i laget varje vecka. När vi nu bygger truppen och ser på snitt och möjliga laguppställningar så ser vi inte en plats för KK i laget nästa år utan väljer att släppa honom.

För Rohan Tungates del så tvingas vi släppa en förare som vi vet att vår publik uppskattar mycket och som framförallt i år varit oerhört bra, inte minst i Gislaved. Av det skälet så fick Rohan ett marknadsmässigt kontraktserbjudande för flera veckor sedan. Det har dock inte lett till en överenskommelse och under tiden som gått har förare i samma snittkategori anslutit till truppen i större utsträckning än vi vågat hoppas på och för den roll och snittkategori som vi ser Rohan i har därför tåget nu gått.

Vi tackar samtliga för mycket fina insatser i klubben och gott samarbete.