• Ligasponsorer

Tisdag Tis 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 29 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt

Slutspelsdags

22 september 2020 10:13
INFÖR MATCH

Kvartsfinalvecka väntar och lagledningen kommenterar första matchens förutsättningar


Ikväll går säsongen in i andra halvlek då det blivit dags för första kvartsfinalen. I egenskap av seriesegrare får vi möta åttondeplacerade Piraterna från Motala. Vi börjar borta och kör returen redan imorgon kväll i Gislaved.

Just placeringarna i grundserien har dock visat sig vara ganska ointressanta eftersom ett flertal lag kraftigt förstärkt sina trupper på slutet. Från vår sida har det aldrig varit aktuellt. Dels för att vi redan från början byggt en trupp vi tror på och som vi vill ge chansen hela vägen och dels för att det denna märkliga säsong vore fullständigt vansinne att satsa extra i det pressade ekonomiska läge som hela idrottssverige befinner sig i. Vi är stolta över att fortsätta arbeta med samma förare, även om vi såklart kommer bli än mer noggranna i laguttagningarna baserat på form och vilken typ av bana och motstånd vi möter.

Även Piraterna har låtit bli att satsa extra inför slutspelet men har varit skadedrabbade och kompletterat med nya förare för att få ihop fullt lag. En eloge till Motalalaget för att man lyckats genomföra serien trots dåliga förutsättningar inför säsongen.

På pappret är Piraterna ett lag vi ska slå över två matcher men som vanligt står det 0-0 när vi startar. Vi åker till Motala med det lag vi ser som starkast för dagen vilket innebär att Kacper Woryna gör sin andra match för säsongen och går in på reservplats och bildar par med Rohan Tungate. Nikolai Klindt och Mathias Thörnblom samt Robert Lambert och Linus Eklöf är våra övriga par i de tre första omgångarna och som sjunde förare har vi med oss Casper Henriksson.

Piraterna får inte underskattas trots vår stora seger i serien. De hade inte bästa laget då och är betydligt starkare hemma än vad de var i Gislaved. Vi kommer göra allt vi kan för att få med oss ett bra resultat till morgondagens hemmamatch och målet är givetvis att veckan ska sluta i att vi är klara för semifinal.

Matchen följer ni på C More. Stöd gärna Lejonen med en soffbiljett och hjälp oss hantera Coronasäsongen.