• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Semifinal 1 och en hård fight väntar

29 september 2020 09:37
INFÖR MATCH

Det är 10 år sedan Lejonen körde en semifinal. Nu är det dags igen med start hemma ikväll och retur på torsdag i Avesta


Fyra lag är kvar i slutspelet och ikväll väntar första drabbningen för oss mot Masarna. I kraft av seriesegrare fick vi välja om vi ville starta hemma eller borta och valde då att börja hemma. Tanken är att försöka få med sig ett så bra resultat som möjligt och kunna köra på det i Avesta på torsdag.

Det är två på pappret jämna lag som möts och om någon faller ur ramen kan båda lagen vinna både hemma och borta. Vi hoppas såklart på att sätta tonen direkt på vår hemmabana där vi trivs bra och att få Masarna att jaga istället för tvärtom. Samtidigt är vi fulla av tillförsikt över att vi kan åka till Avesta och prestera bra även där så inget kommer vara över efter kvällens match, men vi vill såklart sitta i förarsätet.

Veckans matcher innebär en utmaning för lagledningen i de olika semifinallagen då det är många matcher i Polen som blivit uppskjutna och körs denna veckan, samt GP i Torun till helgen. Detta scenario var dock något alla var fullt medvetna om när schemat lades och vi sa också att för svensk speedway handlar det i år om att inte göra sig beroende av GP-stjärnor och förare som riskerar att hamna i andra uppdrag som prioriteras före svenska ligan. Vi har dessutom en TV-partner i C More som är viktig för sporten och som behöver planera sin tablå. Därmed kan givetvis inte matcher flyttas runt hur som helst för att enskilda förare ska vara tillgängliga.

Lejonen är det enda semifinallag som inte byggt om sin trupp och toppat med stjärnor inför slutspelet. Vi byggde istället en jämn och bred trupp från start och kommer även denna veckan att rulla på flera förare med hänsyn till bantyp och kolliderande uppdrag. Vi har hela tiden sagt att vi tror på den trupp vi har och det räcker så långt det räcker ett år som detta. Vi noterar med viss förvåning att lagen som nyligen byggt om sina trupper också är de som fäktat i media över problem med att få ihop sina bästa lag i veckan, men hoppas såklart på jämna och bra matcher överlag och är glada över att själva få jobba uteslutande med positiv energi runt laget.

Vi går in i semifinalerna med en god känsla i truppen efter en mycket stabil säsong så här långt. Vi har absolut kapacitet att slå Masarnas toppade lag om alla gör sitt jobb. Med årets sexmannaschema blir man lite mer sårbar om någon har en dålig dag eller om det händer något. Så för oss handlar det om att undvika nollorna och försöka få lite övertag i några heat här och där. Målet är såklart att kunna åka till Avesta på torsdag med en god chans att ta oss vidare till final.

Matchen följer ni på C More och via uppdateringar i våra sociala medier.