• Huvudpartners

Onsdag Ons 7 Juli Jul
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Torsdag Tor 22 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Torsdag Tor 29 Juli Jul
Tisdag Tis 3 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 Augusti Aug
Tisdag Tis 17 Augusti Aug
Tisdag Tis 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Tisdag Tis 14 September Sep
Tisdag Tis 21 September Sep

Legowik flyttas upp från Smålänningarna

15 oktober 2021 15:00
TRUPPEN

Lejonen presenterar nu nästa förare i truppen för 2022 när polacken Legowik, som under året kört några matcher i allsvenskan, får utökat förtroende


Truppbygget pågår på bred front med det sedvanliga pusslandet med snitt, budget och personligheter. Nästa man ut med ett påskrivet kontrakt är Hubert Legowik från Polen. Hubert är född 1995 och har tidigare kört i juniorlandslaget tillsammans med bland annat Bartosz Zmarzlik och tidigare lejonföraren Adrian Gala. Han kom in ung i Extraliga på junioplats men bröt en arm och fick ett längre uppehåll. När han kom tillbaka bröt han andra armen och fick även den säsongen förstörd. 2020 gjorde han comeback och visade kapacitet och fina resultat. Utvecklingen har fortsatt i Polen under 2021 och han har även gjort tre matcher i Smålänningarna i årets Allsvenska där han visat vilken fart och kapacitet han har och därmed kört till sig ett kontrakt i elittruppen för nästa år.

Legowik är tänkt som en arbetshäst som kan komma in och komplettera laget beroende på hur övriga sammansättningen ser ut och har förutsättningar att överraska positivt utifrån sitt låga snitt på 1,250.