• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Bortamatch mot Rospiggarna avslutar grundserien

20 augusti 2019 16:17
INFÖR MATCH

Lejonen åker till Hallstavik för att avsluta serien under tisdagskvällen


Efter förra veckans speedwayfest i Gislaved med segrar mot Indianderna och Vetlanda styr vi ikväll mot Hallstavik för att avsluta grundserien mot Rospiggarna.

Samma lag mötte vi hemma i premiären för drygt tre månader sedan. En match som avbröts efter 13 heat efter att vi haft både regn, snö och hagel på väderfronten och där vi vann med 43-35 vilket ger oss 8 poängs försprång till bonuspoängen ikväll.

Vid premiären var Lejonen rankade som ett av seriens sämsta lag och "experterna" var oense om vi skulle komma sist eller näst sist. Samma experter hade Rospiggarna som etta eller tvåa i serien. När vi nu möts i sista omgången är Lejonen redan klara för slutspel Rospiggarna klart sist i serien efter en tuff säsong. Det säger lite om hur tight elitserien i speedway är och hur bra säsong Lejonen gjort så här långt med ett lag som på pappret saknar de största stjärnorna men som trivs tillsammans. Hungriga förare som har en positiv utvecklingskurva kommer alltid vara vårt mål att bygga laget kring.

Ikväll har vi valt att ställa över Jaroslaw Hampel och Maksym Drabik då båda haft ett önskemål om att få tid för träning och att finslipa sitt material inför slutspelet. En önskan som vi kan tillmötesgå med tanke på att vi är klara för slutspel. Det ger också övriga förare chansen att kliva fram och ta en ledande roll i laget när några starka kort saknas.

Rospiggarna kommer till start med sitt starkaste lag och kommer garanterat göra allt för att få en positiv avslutning efter en jobbig säsong.

Efter kvällen är det några hängmatcher kvar innan elitserien kan summeras och kvartsfinallagen utses. Vi vet därför inte förrän på torsdag hur vi kör nästa vecka. Ettan och tvåan i serien är klara för semi. Trean väljer vem av femma och sexan man vill möta i kvarten och fyran möter den som trean inte väljer. Trean och fyran väljer om man börjar hemma eller borta. Vi kommer hamna på 4-6 plats i serien och lägger därför ingen kraft på detta i och med att vi inte kommer få välja motståndare. Samtidigt spelar det ingen roll alls eftersom vi ser det som att man ska kunna slå alla lag om man ska gå långt i slutspelet.

Som vanligt kan ni följa oss på ESS Play under kvällen.