• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Äntligen matchdags igen!

18 juni 2019 00:12
Inför Masarna - Avesta
INFÖR MATCH

Efter en veckas uppehåll i elitserien är det taggat gäng som åker till Dalarna för att försöka få till årets första bortaseger.


Det har gått två veckor sedan vi vann hemma mot Piraterna i en härlig drabbning. Förra veckan hade Lejonen ledigt och nu är det hög tid att vässa klorna för en mycket viktig bortamatch mot Masarna. Dalalaget tippas av de flesta "experterna" som jumbo i årets elitserie och av samma experter tippade många Lejonen näst sist. Att Masarna inlett säsongen med två segrar och Lejonen med tre på sex matcher visar hur jämn och svårtippad serien är.

Det finns inga lätta matcher och Masarna har kanske inte det namnkunnigaste laget på pappret men har förare med stor erfarenhet i truppen där Antonio Lindbäck och Kim Nilsson kan slå vem som helst när dom har en bra dag och med rutinerade Martin Smolinski på reserven finns ett sparkapital.

Lejonen valde att inte göra några förändringar i truppen under det transferfönster som fanns öppet för två veckor sedan. Vi är nöjda med den trupp vi har och vill ge alla förare chansen att visa att dom vill vara med och slåss om en plats i laget. Det innebär att vi rullar på några förare där dagsform, motstånd och typ av bana är de viktigaste kriterierna.

Det är väldigt glädjande att ha tillbaka Timo Lahti i laget till tisdagens match. Tyvärr drabbades vi istället av en ny skada där Mathias Thörnblom blir borta en tid med bruten fot. Eftersom Mathias har 0,5 i snitt får vi inte ta in någon med högre snitt som ersättare under skadan. Istället låter vi William Björling göra elitseriepremiär. Övriga ändringar från förra matchen är att Jaroslaw Hampel och Rohan Tungate utgår till förmån för Kevin Wölbert och Nikolai Klindt. Hampels form har varit ojämn och Tungate trivs bäst på hala banor. Masarnas hemmabana har skarpa kurvor och mycket material att åka i vilket vi bedömer passar Wölbert och Klindt bättre.

Vi åker till Avesta med en positiv känsla och ska göra allt vi kan för att bärga årets första bortaseger. Masarna är troligen rejält revanschsugna efter storförlust senast mot Vetlanda. Det gäller att vi är med från start och håller fullt fokus hela matchen. Då ska vi kunna vända hem med två poäng.

Följ oss gärna på ESS Play under kvällen.