• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Dominik Kubera ansluter till Lejonen

22 oktober 2021 15:00
TRUPPEN

Nästa förare att presenteras till 2022 års trupp blir även det ett nyförvärv när 22-åriga stjärnan Dominik Kubera kliver in i Lejonkulan


Från att ha börjat med att säkra upp våra svenskar, Berntzon, Thörnblom och Henriksson, gick vi sedan vidare med några förare tänkta för väst 2 och 4, Bergé och Legowik, i roller att balansera snitt och budget men ändå kunna leverera på en jämn nivå. Det är en grund vi är oerhört nöjda med och har sedan dess gått in i fasen att knyta till oss utländska heatledare.

Först ut är Dominik Kubera som har en väldigt bra säsong bakom sig. Han har varit en av stjärnorna i sitt polska lag Lublin som gick till final i Ekstraliga. Han har varit tongivande i Vetlanda och körde där till sig ett snitt på 2,078 vilket är högre än vad någon lejonförare lyckades med i år och han gjorde två inhopp som wildcard i GP och gick till final i båda tävlingarna. Det säger lite om kalibern på Kubera!

Dominik är född -99 och skrev sitt första utlandskontrakt med Lejonen 2016-2017 men registrerades aldrig i truppen då han hade intensiva år som junior i Polen. 2018 gick han till Vetlanda men lånades ut till Piraterna i Allsvenskan men körde aldrig några matcher där. 2019 gjorde han istället debut i Sverige för Vetlanda och körde genast till sig ett högt snitt efter en framgångsrik säsong. Förra året körde han inte i Sverige men var tillbaka i Vetlanda i år och körde 10 matcher. Senast i vårt möte med Vetlanda i september var han i Gislaved och lämnade banan obesegrad på 14+1 poäng.

Vi har alltså haft en kontakt med Kubera och hans team sedan länge och han är också god vän med bland annat Drabik och Miskowiak som pratat väl om Lejonen och när vi ställde frågan gick det snabbt att komma överens.

Kubera kommer ursprungligen från Leszno där han fått en gedigen speedwayutbildning genom deras välkända ungdomssatsning och är redan som 22-åring en komplett förare. Han är väldigt startsnabb och behärskar alla typer av banor.

Till oss är han rekryterad för att ta en tydlig heatledarroll och kunna gå ut och stänga en match. Vi vill ha några förare som konstant levererar på tvåsiffrig nivå oavsett motstånd och bana. För att komma längre i ett slutspel är det nödvändigt och vi har de senaste åren ibland saknat den jämnheten, inte minst när det drar ihop sig och blir lite tightare och tuffare race.

Vi är övertygade om att Kubera har potentialen att ta den roll vi ser honom i och är mycket nöjda med att ha kunnat knyta honom till oss.

Lejonens trupp i nuläget:
Dominik Kubera 2,078
Dimitri Bergé 1,750
Oliver Berntzon 1,642
Hubert Legowik 1,250
Mathias Thörnblom 0,500
Casper Henriksson 0,500