• Huvudpartners

Torsdag Tor 8 Juli Jul
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Torsdag Tor 22 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Torsdag Tor 29 Juli Jul
Tisdag Tis 3 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 Augusti Aug
Tisdag Tis 17 Augusti Aug
Tisdag Tis 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Tisdag Tis 14 September Sep
Tisdag Tis 21 September Sep
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 19 Maj Maj
Tisdag Tis 31 Maj Maj
Torsdag Tor 2 Juni Jun
Tisdag Tis 7 Juni Jun
Tisdag Tis 14 Juni Jun
Tisdag Tis 21 Juni Jun
Tisdag Tis 5 Juli Jul
Torsdag Tor 7 Juli Jul
Tisdag Tis 12 Juli Jul
Torsdag Tor 14 Juli Jul
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug

Dominik Kubera ansluter till Lejonen

22 oktober 2021 15:00
TRUPPEN

Nästa förare att presenteras till 2022 års trupp blir även det ett nyförvärv när 22-åriga stjärnan Dominik Kubera kliver in i Lejonkulan


Från att ha börjat med att säkra upp våra svenskar, Berntzon, Thörnblom och Henriksson, gick vi sedan vidare med några förare tänkta för väst 2 och 4, Bergé och Legowik, i roller att balansera snitt och budget men ändå kunna leverera på en jämn nivå. Det är en grund vi är oerhört nöjda med och har sedan dess gått in i fasen att knyta till oss utländska heatledare.

Först ut är Dominik Kubera som har en väldigt bra säsong bakom sig. Han har varit en av stjärnorna i sitt polska lag Lublin som gick till final i Ekstraliga. Han har varit tongivande i Vetlanda och körde där till sig ett snitt på 2,078 vilket är högre än vad någon lejonförare lyckades med i år och han gjorde två inhopp som wildcard i GP och gick till final i båda tävlingarna. Det säger lite om kalibern på Kubera!

Dominik är född -99 och skrev sitt första utlandskontrakt med Lejonen 2016-2017 men registrerades aldrig i truppen då han hade intensiva år som junior i Polen. 2018 gick han till Vetlanda men lånades ut till Piraterna i Allsvenskan men körde aldrig några matcher där. 2019 gjorde han istället debut i Sverige för Vetlanda och körde genast till sig ett högt snitt efter en framgångsrik säsong. Förra året körde han inte i Sverige men var tillbaka i Vetlanda i år och körde 10 matcher. Senast i vårt möte med Vetlanda i september var han i Gislaved och lämnade banan obesegrad på 14+1 poäng.

Vi har alltså haft en kontakt med Kubera och hans team sedan länge och han är också god vän med bland annat Drabik och Miskowiak som pratat väl om Lejonen och när vi ställde frågan gick det snabbt att komma överens.

Kubera kommer ursprungligen från Leszno där han fått en gedigen speedwayutbildning genom deras välkända ungdomssatsning och är redan som 22-åring en komplett förare. Han är väldigt startsnabb och behärskar alla typer av banor.

Till oss är han rekryterad för att ta en tydlig heatledarroll och kunna gå ut och stänga en match. Vi vill ha några förare som konstant levererar på tvåsiffrig nivå oavsett motstånd och bana. För att komma längre i ett slutspel är det nödvändigt och vi har de senaste åren ibland saknat den jämnheten, inte minst när det drar ihop sig och blir lite tightare och tuffare race.

Vi är övertygade om att Kubera har potentialen att ta den roll vi ser honom i och är mycket nöjda med att ha kunnat knyta honom till oss.

Lejonens trupp i nuläget:
Dominik Kubera 2,078
Dimitri Bergé 1,750
Oliver Berntzon 1,642
Hubert Legowik 1,250
Mathias Thörnblom 0,500
Casper Henriksson 0,500