• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Summering av veckans matcher

19 maj 2019 10:57
Vetlanda Lejonen 190516. Foto Martina Ståhl
EFTER MATCH

Lagledningen summerar veckan och de två bortamatcherna mot Kumla Indianerna och Vetlanda Speedway


Om det finns bra och dåliga förluster så har vi stött på en av varje under den gångna veckan.

I tisdags mot Indianerna hade vi ingen press på oss men tänkte att vi nog kan hänga med skapligt i början men få det tuffare på slutet när deras storstjärnor är ute i vart och vartannat heat. Det blev tvärtom. Vi blev tagna på sägen av en bana som var så nerkladdad av lera att vi var 5-6 centimeter högre allihop när vi gått banan innan start och fått med oss stora mängder gegga under skorna. Inställningar gjordes för detta underlag vilket visade sig vara precis det Indianerna hoppades på. För under leran var det hårt och krävdes andra inställningar. Här ser vi vikten av att kunna skapa en hemmabana som verkligen är det i ordets rätta bemärkelse och som kan ge hemmalaget en fördel med inställningarna. Det tog i princip alla förare ett heat att inse vad som behövdes men sedan bjöd vi verkligen upp till dans. Efter fyra heat låg vi under med 10 poäng vilket också blev vad vi förlorade med. Vi körde därmed oavgjort i de 11 sista heaten med några riktigt fina prestationer inom laget. En mycket hedersam förlust som lovade gott inför resten av veckan.

Under onsdagen körde Nikolai Klindt i Danmark, Mattias Törnblom i allsvenskan och Tomas Jonasson arbetade med sina cyklar inför torsdagens match. Övriga förare inkvarterade vi på Isaberg för att bespara både dom och oss restid och kostnader. En mycket uppskattad vistelse med kombinerad träning och avkoppling som bygger sammanhållning mellan förarna både mot varandra och laget.

När vi samlades inför torsdagens derby mot Vetlanda hade vi alla känslan att vi ska kunna vinna den matchen. På pappret har vi ett jämnare lag när alla levererar och med Hampel och Jonasson som kan den erkänt svåra Vetlanda-banan utan och innan. Vetlanda må ha Zmarzlik men i övrigt ett lag som blandar och ger i sina resultat. Problemet för oss den här kvällen var att samtliga deras förare verkligen levererade på en bra och jämn nivå. Något våra förare tyvärr inte gjorde och i slutändan var det inte snack om att Vetlanda var bättre än oss denna kväll. Ändå var känslan efter matchen att vi slarvade bort det. Vi blev omkörda där man inte ska bli omkörd och några förare fick aldrig ordning på inställningarna. Man kan oftast tåla att en förare faller ur ramen, men inte 2-3 vilket vi haft denna veckan.

Samtidigt ska vi påminna oss själva om att vi har ett mycket tufft schema i inledningen av elitserien och som vi sagt tidigare var vi medvetna om att vi kan stå på noll poäng efter fem omgångar. Men vi har redan två poäng efter tre omgångar, trots att vi varit skadedrabbade, så vi ska inte vara för hårda mot oss själva.

Nu laddar vi om till nästa hemmamatch kommande tisdag där regerande mästarna Smederna kommer på besök. Vi hoppas verkligen att vår publik sluter upp runt laget och stöttar oss då. Vi har många olika tankar kring hur vi ska formera laget för att bli samma obehagliga överraskning för Smederna som vi var förra året och återkommer när laget är officiellt med mer info om nästa veckas utmaningar.