• Huvudpartners

Torsdag Tor 7 Juli Jul
Tisdag Tis 12 Juli Jul
Torsdag Tor 14 Juli Jul
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Onsdag Ons 14 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Tisdag Tis 4 Juli Jul
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 8 Augusti Aug

Peter Ljung klar för Lejonen!

20 januari 2023 12:00
TRUPPEN

Den svenska ikonen Peter Ljung, eller Kung Ljung som han kallas av sina fans, är efter en tids förhandling klar för Lejonens trupp 2023


Lejonen har redan en av ligans absolut starkaste uppställning av svenska förare, med både spets och bredd som ger oss många alterantiv. Nu kryddas både svensksidan och truppen ytterligare när Peter Ljung ansluter till truppen.

Vi har haft en dialog med Peter länge och har alltid haft ett gott öga till honom. Som förare har han alltid varit jobbig att möta, inte minst i Gislaved där han många gånger visat att han trivs bra och kan köra fort. Därför är det både roligt och skönt att den kommande säsongen få se honom i röd och blå huva istället för vit och gul på Onepartnergroup Arena.

I Peter får vi enormt med rutin vilket passar vårt i övrigt ganska unga lag bra. Peter har några säsonger bakom sig där det först var struligt i Vetlanda och sedan inte riktigt lyfte runt laget i Västervik under 2022. Det innebär att han kommer in på ett mycket fördelaktigt snitt på 1,224 och där vi vet att kapaciteten är betydligt högre när han får allt att stämma.

Peter har själv visat tydligt att han vill till oss och att han sett vår starka lagsammanhållning de senaste åren, vilket är en miljö som han trivs i. Den typen av signaler är viktiga för oss när vi bygger vidare på just LAGET Lejonen.

I och med Peters intåg i truppen så har vi, precis som förra året, nio förare med officiellt snitt vilket också varit en plan från början. En säsong är lång och kan innehålla både skador och formsvackor. Då är det viktigt med en flexibilitet och där vi snabbt kan göra förändringar i truppen. Vem som kommer starta året som "utlandsreserv" är inte klart i dagsläget och det är heller inte så intressant vem som står utanför truppen när den registreras 28:e februari utan det handlar mer om hur truppen ser ut när säsongen startar i maj. Då har många av våra förare varit igång en månad i Polen och vi vet mer hur vi vill formera laget i säsongens inledning.

Lejonens trupp för 2023 innehåller därmed följande förare:
Bartosz Zmarzlik: 2,800
Dominik Kubera: 2,061
Jarek Hampel: 2,000
Oliver Berntzon: 1,878
Jakub Miskowiak: 1,611
Mateusz Cierniak: 1,250
Francis Gusts: 1,250
Matias Nielsen: 1,250
Peter Ljung: 1,224
Casper Henriksson: 0,500
Daniel Henderson: 0,500
Alfons Wiltander: 0,500
Theo Bergqvist: 0,500