• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Vässat Masarna på besök i Gislaved

8 juli 2019 23:46
Lejonen Masarna
INFÖR MATCH

Kampen om slutspelsplatserna hårdnar när en av Lejonens huvudkonkurrenter står för motståndet


Det har blivit dags för hemmamatch igen och vi har lagt dubbelmötet mot Västervik bakom oss. Istället ser vi fram emot ännu en folkfest med underhållande speedway när vi tar oss an Masarna från Avesta.

Precis som Lejonen så var Masarna väldigt nederlagstippade inför säsongen av alla "experter" efter ekonomiskt tufft fjolår. Men laget har överraskat och slagit både Smederna och Dackarna och så sent som förra veckan luggade man serieledande Västervik på en poäng i en match som man faktiskt borde ha vunnit.

Precis som vi gjort så har Masarna agerat i transferfönstret genom att ta in tidigare Lejonföraren Rohan Tungate. Rohan är uttagen i laget och om alla nödvändiga papper kring arbetstillstånd hinner bli klara kan vi nog räkna med en rejält revanschsugen förare i bortalagets depå. Till det adderar vi svenskduon Antonio Lindbäck som är en av två svenskar som kör i Grand Prix-serien och Kim Nilsson som så sent som förra veckan körde in maximala 15 poäng för sitt Vargarna i det allsvenska mötet som kördes i Gislaved mot Team Småland, så inser alla att vi måste prestera på topp för att få med oss poäng från denna match.

Vi har som sagt också gjort ändringar i samband med transferfönstret. Direkt in i laget går Robert Lambert som kört bra de två senaste åren då han varit i Gislaved med Rospiggarna. Adrian Gala får vänta på sin hemmadebut då vi vill ha med förare som kan banan i denna match och som vanligt tar vi ut de förare som vi tror är bäst lämpade för uppgiften, banan och utifrån hur formen ser ut.

Vi har även gjort en förändring på svensksidan genom att ta in Daniel Henderson som går direkt in i laget mot Masarna. Med sina 0,5 i snitt tar han ingen officiell plats i truppen. William Björling har gjort det bra i sina matcher men vi vill ha konkurrens även på den platsen och ha flera förare igång då vi inte vet riktigt hur Mathias Törnbloms frånvaro ser ut.

Vi hoppas att Jaroslaw Hampels fina form från förra veckan håller i sig och att Maksym Drabik fortsätter skämma bort oss med både underhållande racing och många poäng. Då ska vi kunna komma ur det här mötet med en seger. Eftersom serien nu vänt innebär det också en bonuspoäng vid vinst eftersom vi vann i Avesta.

Vi hoppas att publiken från förra matchen kommer tillbaka och skapar samma härliga inramning som senast. Det stödet betyder mycket för laget.