• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep

Jaimon Lidsey värvas till Lejonen

8 november 2023 11:00
TRUPPEN

Ännu ett nytt namn är klart för Lejonen 2024 när den lovande australiensaren Jaimon Lidsey plockas in i truppen


Målet med nästa års trupp är att bygga en trupp med större jämnhet och flexibilitet i laguppställningar än vi haft de senaste åren. I det arbetet letar vi efter förare som vi tror har stor potential att höja sitt snitt och som är allround i sin körstil.

Precis de egenskaperna stämmer in på Jaimon Lidsey som efter två år i Västervik och ett år nu senast i Smederna kommer in i Lejonen för nästa säsong. Jaimon är född 1999 och blev 2020 juniorvärldsmästare före en viss Dominik Kubera. Han är startsnabb vilket alltid är viktigt i speedway och inte minst på vår stora bana. Han är allsidig och trivs bra på alla typer av banor. I årets säsong av Ekstraliga i Polen representerade han Leszno och hade ett högre snitt på bortaplan än hemmaplan vilket säger en del om hans flexibilitet. Han har även ett högre snitt i Polen än Sverige trots tuffare motstånd och även det är något som talar för stor potential.

De få gånger vi mött Jaimon som motståndare i Gislaved har han levererat bra med poäng och vi ser fram emot att nu ha honom med oss istället för mot oss. Med sitt snitt kommer han kunna användas i flera olika laguppställningar för säsongen och också gå in och ersätta många förare vid skada eller frånvaro vilket vi såg var viktigt i den skadedrabbade säsong vi haft i år.