• Huvudpartners

Tisdag Tis 30 Maj Maj
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Lejonen breddar verksamheten 2020

18 november 2019 21:35
KLUBBNYTT

Genom att starta ett division 1 lag kommer Gislaveds Motorklubb och Lejonen att finnas representerade i alla serier nästa år


För att skapa fler tävlingstillfällen för våra svenska förare och yngre talanger har Lejonen beslutat att anmäla ett lag även till division 1 nästa år. Satsningen möjliggörs genom en punktinsats av vår trogna sponsor Bors Automation AB och genomförs tillsammans med Hagfors (Valsarna). Laget kommer att gå under namnet Gislaved MK. Två av hemmamatcherna kommer att gå i Gislaved och en i Hagfors.

Division 1 körs med fyra förare och laget kommer innehålla två förare från Lejonen och två från Valsarna varje match. Från Gislaveds MK kommer Casper Henriksson (bilden), William Björling, Mathias Thörnblom, Roni Niemelä och Jörn Pöker vara tillgängliga, medan Hagfors Speedway bidrar med Alex Johansson, Jonathan Ejnermark, Adrian Bergkvist, Benny Johansson och Kenny Persson. Laget kommer att ledas av Stewe Lennartsson, Tony Lövstrand och Anders Fröjd. Förutom Gislaved MK kommer Nässjö, Kumla, Örebro, Avesta och Mariestad att delta i serien.

I och med detta kommer Lejonen att finnas representerade i alla tävlingsformer kommande säsong vilket är länge sedan klubben kunde stoltsera med.

I de yngre årskullarna 8-11 år har klubben några av landets främsta i kategorin Guldhjälm som är individuella tävlingar för de yngsta. I 85cc, 12-14 år, ställer vi upp med ett lag tillsammans med Vetlanda och i 250cc tävlar vi nästa säsong tillsammans med Nässjö och siktar på tredje raka SM-guldet. Med division 1 satsningen ovan, engagemang i allsvenskan med Team Småland samt elitlaget Lejonen innebär det att klubben är en av de bredaste och mest aktiva i landet för tillfället.

På några år har klubben byggt upp en bred verksamhet med bra ledare och engagerade föräldrar på ungdomssidan och många alternativa tävlingsmöjligheter för våra förare tillsammans med våra olika samarbetsklubbar. Det är väldigt roligt att se utvecklingen efter att vi tidigare under några år fått en del rättmätig kritik för att vi haft en begränsad verksamhet utanför elitlaget. Genom att kunna bygga underifrån hoppas vi på sikt kunna skola in fler förare i de olika seriesystemen och förhoppningsvis hela vägen in i elittruppen. Samma resa som t.ex. Casper Henriksson precis gjort och som vi ser fram emot att se fler göra.