• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Juniorvärldsmästaren fortsätter i Lejonen

9 november 2023 11:00
TRUPPEN

De två senaste årens juniorvärldsmästare Mateusz Cierniak förlänger kontraktet med Lejonen efter succésäsongen


Mateusz Cierniak får anses vara en av årets bästa nykomlingar i BAUHAUS-ligan, om inte den allra bästa. Som regerande världsmästare för juniorer kom han till Lejonen för att göra sin första säsong i svenska ligan. Och som ha gjorde det. Trots oerfarenhet på de svenska banorna tog blev han snabbt en bärande förare i laget och jagade livet ur storstjärna efter storstjärna med offensiv och orädd körning. Publiken i Gislaved tog honom snabbt till sitt hjärta och hade han inte blivit skadad i slutet av säsongen och både kört med stora smärtor och fått avstå någon match så hade han förmodligen höjt sitt snitt än mer.

På den internationella scenen blev Mateusz den första att försvara ett JVM-guld sedan Darcy Ward gjorde det 2010 och innan dess är det bara Emil Sayfutdinov som gjort detsamma i modern tid. Namn som inte skäms för sig att bli jämförd med.

För oss var det självklart att bygga vidare på relationen med Mateusz och precis som flera förare som vi tidigare presenterat ligger han i en snittkategori som gör att vi kan bygga ett mycket jämnt lag med flera varianter där förare kan ersätta varandra vid skador eller förhinder. Trots den stora snittökningen förra året ser vi fortsatt en stor utvecklingspotential i Mateusz som trots ung ålder redan är en fullfjädrad chaufför som behärskar alla typer av banor och underlag och det är bara en tidsfråga innan han etablerar sig på allra högsta nivå i världen.

Lejonens tradition att knyta till oss unga förare med stor utvecklingspotential har varit mycket framgångsrik genom åren och vi ser fram emot att fortsätta resan tillsammans med Mateusz och hans team.