• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Ännu ett Smålandsderby väntar

30 juli 2019 01:24
INFÖR MATCH

Lejonens jakt på slutspelsplats fortsätter när stjärnfyllda Dackarna kommer på besök


Det är tre veckor sedan förra hemmamatchen men nu är det äntligen dags för match i Gislaved igen. Denna gången är det Dackarna som kommer på besök. Det lag som kanske är den största favoriten till SM-guldet så som trupperna ser ut just nu med tre polska stjärnförare i spetsen i form av Maciej Janowski, Patryk Dudek och förra Lejonföraren Piotr Pawlicki. Oliver Berntzon är tyvärr skadad men på svensksidan har man istället nyblivna svenska mästaren Jacob Thorsell och Joel Kling som även han kört i Lejonen tidigare. Så utmaningen kunde inte vara tuffare vilket och favoritskapet ligger givetvis hos Dackarna och vi kan åka utan press.

Självklart är målet att norpa poäng och kan vi hänga med bra i matchens inledning och störa så vet vi att motståndarna kan få det jobbigt oavsett namnen i laguppställningen. Efter förra veckan bottennapp utgår vi ifrån att det är revanschsugna förare vi ställer på startlinjen. Skadan på Robert Lambert är en försvagning utifrån hur han körde i sin första match för oss, men vi har gjort mycket bra hemmamatcher tidigare under säsongen även utan honom och har en jämn trupp. Denna gång är det Jaroslaw Hampel som får stå över efter lite för många ojämna prestationer. Istället få hemmapubliken stifta bekantskap med Adrian Gala för första gången. Hans snitt sätter honom på reservplats och det är andra gången han kör i Gislaved, efter ett besök i allsvenskan tidigare i år. Han åker utan press och målet är att slussa in honom i laget och på banan.

Mathias Thörnblom är kvar på reservplats och har fått ytterligare några dagars läkning sedan matchen i torsdags där han gjorde mycket bra ifrån sig. Även Nikolai Klindt och Krzysztof Kasprzak körde bra förra veckan och vi hoppas på fortsatt god form där. Övriga i laget hade som sagt en dålig dag på jobbet i förra veckans match men vi vet vad dom kan och det har dom visat många gånger på hemmaplan tidigare i år så vi tänker ge Dackarna en ordentlig match om poängen under tisdagskvällen.

Väderprognosen talar om regn till och från under tisdagen men det är bara bra för banan som tål väldigt mycket vatten. Kvällen ser ut att bli uppehåll och perfekt temperatur för att inga andra aktiviteter än elitseriespeedway ska vara aktuella. Så vi hoppas vi får se en fortsatt fin utveckling på publiksiffrorna. Det behöver laget och klubben. Speedway ska upplevas live!

Välkomna till ett hett derby.