• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Seriefinal mot Smederna på tisdag!

14 augusti 2022 22:02
INFÖR MATCH

På tisdags kl. 19.00 möts på OnePartnerGroup Arena i Gislaved ettan och tvåan i årets speedwayliga – Smederna och Lejonen – för att göra upp om seriesegern. En bättre avslutning på årets speedwayliga kan inte tänkas. Alla Lejon- och Smedfans är varmt välkomna till matchen!


För Lejonens del gäller vinst med mer än sex poäng för att bonuspoängen ska gå till laget. Lejonen måste vinna bonuspoängen för att kunna vinna serien. Om Smederna vinner eller tar bonuspoängen, vinner Smederna årets grundserie.

Lejonen ställer upp med ett formstarkt lag. Toppförare är som vanligt Bartosz Zmarzlik. Bartosz hade en fin helg och kom tvåa i GP-tävlingen i Cardiff i Wales. Bartosz leder årets VM-serie med hela 22 poäng. Vidare kör Dominik Kubera. Dominik tog fullt vid enkronasmatchen mot Dackarna. Fransmannen Dimitri Berge, som körde lysande i hemmamatchen mot Västervik (12-2 på fem heat), tar tar den tredje platsen.

Slutligen är Jaroslaw Hampel uttagen. Lejonen kommer dock att tvingas köra riders för Jarek, då Jarek under måndagskvällen kör final i polska mästerskapen och inte har möjlighet att komma till Gislaved. Samma hinder har för övrigt Jacub Miskowiak.

Vad gäller svensksidan är Oliver Berntzon och Mathias Thörnblom med som vanligt. Mathias representerade under helgen sitt polska lag Opole i polska andraligan och gjorde det lysande med 9+1 på fem heat trots en uteslutning.

Tyvärr är Casper Henriksson inte med. Casper kraschade under söndagen i den andra VM-deltävlingen för juniorer, som avgjordes i Cardiff. Banan som tävlingen kördes på var skandalöst svårkörd och efter krascher i stort sett i varje heat efter de inledande omgångarna bröts tävlingen efter 20 heat – före semifinal och final. I Caspers ställe kör Emil Millberg, som Lejonen tog in under det senaste transferfönstret.

Lejonen önskar Casper en snabb bättring!

Smederna ställer upp med ett urstarkt lag med Daniel Bewley, Robert Lambert och Kacper Woryna som topptrio. Daniel vann helgens GP-tävling i Cardiff och är i mycket bra form. Robert och Kacper har kört för Lejonen flera säsonger och kan ovalen i Gislaved väl.

Även denna gång förväntas en bra publiksiffra varför det kan vara bra att komma till OnePartnerGroup Arena i god tid!

Laguttagning

Lejonen

  1. Jaroslaw Hampel (R/R)
  2. Oliver Berntzon
  3. Bartosz Zmarzlik
  4. Dimitri Bergé
  5. Dominik Kubera
  6. Emil Millberg
  7. Mathias Thörnblom

Smederna

  1. Daniel Bewley
  2. Pontus Aspgren (R/R)
  3. Robert Lambert
  4. Michael Jepsen jensen
  5. Kacper Woryna
  6. Grzegorz Zengota
  7. Joel Andersson