• Huvudpartners

Torsdag Tor 7 Juli Jul
Tisdag Tis 12 Juli Jul
Torsdag Tor 14 Juli Jul
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Onsdag Ons 14 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Onsdag Ons 14 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Tisdag Tis 4 Juli Jul
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 8 Augusti Aug

Ytterligare en ung talang erbjuds möjlighet i Gislaved Speedway

11 november 2022 15:41
Klubbnytt

Den allsvenska truppen tar ytterligare form när ännu en talang erbjuds möjlighet att visa upp sig i Sverige


Satsningen på att komplettera vår svenska kärna i allsvenska laget med unga utvecklingsbara förare fortsätter när Damian Ratajczak, född 2005, knyts till Gislaved Speedway för 2023

Damina är en av Polens tre stora kommande stjärnor tillsammans med Oskar Paluch, född 2006 och som vi redan har i truppen, och Viktor Przyjemski, född 2005, som kontrakterats av Rospiggarna till nästa år.

Damian har trots sin ringa ålder kört i PGE extra för Leszno och varit en av de stora överraskningarna. Ett skada tidigt gjorde att han missade första månaden på säsongen men sen har han bara växt ju längre säsongen gick. Hann polska mästerskapet för U19 och spås en mycket spännande framtid. Damien blir intressant att följa utvecklingen kring det närmaste åren. Han är skriven i Gislaved Speedway och kommer bli en tongivande förare i Allsvenskan om han fortsätter på den inslagna vägen.

Våra utländska förare kommer att dela på 2-3 platser i laget beroende på tillgänglighet och motstånd. Med ett extra lag i allsvenskan nästa år innebär det att de svenska förarna fördelas ut på en klubb mer och det finns i princip inga fler svenska förare att knyta till sig som är redo att utvecklas i Allsvenskan. Från årets trupp går Emil Millberg till Smederna och Mathias Thörnblom går tillbaka till Vargarna. Aleks Lundkvist går till Valsarna och Tony Gudbrand slutar. Samtidigt är hela syftet med den allsvenska satsning som ESS-klubbarna gör att bereda tillfällen för svenska förare att utvecklas och när alla som är redo på den nivån har en styrning är målet uppfyllt och resterande platser kompletteras med utländska förare som får stötta upp vår svenska stomme.